Ingredienser:
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1tsk vaniljsocker
2 msk äppeljuicekoncentrat
hallon
socker
Värm 1 dl mjölk tillsammans med sockret tills sockret löst sig.
Tillsätt resten av mjölken.
Låt svalna ytterligare.
När smeten svalnat tillsätt grädde, vaniljsocker samt juicekoncentrat.
Vispa in så mycket luft som möjligt, då blir glassen mjukare och krämigare.
Låt vila i kyl.
Glassen blir bättre om smeten får stå till sig en stund.
Värm socker och hallon tillsammans så att det blir en sås.
Låt svalna.
När du känner dig peppad på glass och smeten är sval/kall häll den i glassmaskinen och kör igång.
Blanda i hallonsåsen när glassen är klar för att skapa rippel.
Grundrecept glass
Grundrecept glass: Ingredienser: 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 dl socker ( 1tsk vaniljsocker om du ska göra vaniljglass) Värm 1 dl mjölk tillsammans med sockret tills sockret löst sig. Tillsätt resten av mjölken. Låt svalna ytterligare. När smeten svalnat tillsätt grädde och eventuella övriga ingredienser. Vispa in så mycket luft som möjligt, då blir glassen mjukare och krämigare. Låt vila i kyl. Glassen blir bättre om smeten får stå till sig en stund. När du känner dig peppad på glass och smeten är sval/kall häll den i glassmaskinen och kör igång. Tips! - Använd så fet grädde som möjligt. Det behöver inte vara vispgrädde, men det blir lättare att slå in luft i smeten om det är det. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar