
Glassmet
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk pepparmintsarom
Crisp
25 g margarin
1 dl socker
0,5 dl sirap
1-1.5 tsk pepparmintsarom
2 dl ricecrisp
Värm 1 dl mjölk tillsammans med sockret tills sockret löst sig.
Tillsätt resten av mjölken.
Låt svalna ytterligare.
När smeten svalnat tillsätt grädden och de övriga ingredienserna.
Vispa.
Låt vila i kyl.
Glassen blir bättre om den får stå till sig en stund.
Jag brukar gå dit och vispa upp smeten lite extra då och då för att slå in så mycket luft som möjligt.
För att göra crispet smält smör sirap och socker tillsammans.
Smeten ska värmas och småputtra tills den bli ganska fast i dropptestet.
När smeten känns bra tillsätt pepparmint, eventuell färg samt ricecrispet.
Rör ihop och bred sen ut det på tex bakplåtspapper.
Låt svalna och stelna.
Hacka i så små/stora bitar som du vill ha i glassen.
Kör glassmeten i glassmaskin och när den börjar bli lite fastare rör ner crispet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar